Milieuadviseur

Stad Gent avatar
26 maart 12:22 in Vacatures op VMx

Milieuadviseur

De Stad Gent en het OCMW Gent werken met meer dan 6.000 mensen aan een optimale dienstverlening voor een open, solidaire, wijze en kindvriendelijke stad. Heb je zin om je dagelijks in te zetten voor de Gentenaars en je DNA te laten versmelten met dat van de stad? Je komt terecht in een betrokken werkomgeving met aandacht voor je werk-privébalans en een vernieuwende blik op de toekomst.

Wij zoeken milieuadviseurs voor diverse diensten waarbij we op vandaag één openstaande vacature hebben bij de Interne Dienst voor Bescherming en Welzijn op het Werk (IDPBW).

De Interne Preventiedienst (Departement Bedrijfsvoering) staat onafhankelijk en rapporteert rechtstreeks aan de algemeen directeur. De dienst bestaat uit een afdeling Preventieadviseurs (risicobeheersing), een afdeling Ondersteuning (psychosociaal welzijn) en de toekomstige Milieuadviseur.

In de functie van Milieuadviseur werk je nauw samen met onder meer de collega’s van het Departement Facility Management, de Dienst Milieu & Klimaat (Departement Stedelijke Ontwikkeling), de EDPBW, de interne en externe preventieadviseurs en de collega’s van de afdeling Ondersteuning.

 

Milieuadviseur (m/v/x)

Contractueel – Interne Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk – niveau A

 

Dit is dé job voor jou, want:

Je staat als interne milieuexpert ter beschikking van de werkgever, de leden van de hiërarchische lijn, de strategische partners en de werknemers voor al hun vragen in verband met het intern milieubeleid en meer bepaald de toepassing van de wettelijke en reglementaire bepalingen uit de milieuwetgeving (o.a. het Decreet Algemene Bepalingen Milieubeleid (DABM), omgevingsvergunningsdecreet en -besluit, VLAREM II, Materialendecreet en VLAREMA, MER-besluit, …). Het spreekt voor zich dat je op de hoogte blijft van de theorie en best practices en de impact inschat en vertaalt naar de betrokken diensten en departementen.

Je vult je rol in vanuit een oplossingsgericht en samenwerkend perspectief. Je voert nauwkeurige en relevante conformiteitsgebaseerde en participatieve analyses uit.

 

Een greep uit je kernopdrachten:

 

ADVISEUR, de eigen bedrijfsvoering ondersteunen op vlak van het milieubeleid door het concretiseren van lokale milieudoelstellingen, sensibiliserende en motiverende communicatievoorstellen doen omtrent gevolgen voor mens en milieu zowel intern als extern gericht, advies geven omtrent milieurelevante overwogen investeringen, …

 

BEWAKER van de algemene naleving van de wettelijke en reglementaire bepalingen inzake de relevante milieuwetgeving, van het bijhouden van het afvalstoffenregister en naleving van de bijhorende meldingsplicht, over de uitvoering van de voorgeschreven emissie- en immissiemetingen en de registratie ervan, van vormingsaanbod naar de dichtst betrokken werknemers toe, … 

 

BELEIDSUITVOERDER zoals de relevante milieuaspecten en -processen van de organisatie in kaart brengen; het opmaken van een actie- en beheersplan (incl. haalbaarheid- en prioriteitenbepaling); opstellen van contracten voor de operationele diensten in bepaalde gevallen specifieke milieueisen stellen in overeenkomsten met derden; deelname aan het Comité voor Preventie en Bescherming op het Werk in functie van de agenda; jaarlijks opstellen van verslag voor het College, het managementteam en het CPBW over de wijze waarop je jouw opdracht hebt vervuld, …

 

Specifieke arbeidsomstandigheden

 

 • In deze functie is je standplaats de Interne Dienst Preventie en Bescherming op het Werk, daarnaast heb je interne uitvalslocaties op het Departement Facility Management en de Dienst Milieu & Klimaat. Ook externe verplaatsingen horen bij de uitoefening van de functie.

Als dit jouw job wordt, wat krijg je dan van ons?

 • Een voltijdse contractuele tewerkstelling van onbepaalde duur
 • Een aantrekkelijk salaris: startloon van € 3 388 bruto. Dit ligt hoger met relevante anciënniteit tot maximum € 5 578
 • Maaltijdcheques
 • Een afwisselende job, met veel menselijk contact en heel wat eigen verantwoordelijkheden
 • Volledige terugbetaling van het openbaar vervoer of een ferme fietsvergoeding
 • Een gratis hospitalisatieverzekering
 • Eindejaarspremie
 • Een aantrekkelijke verlofregeling: 35 verlofdagen
 • Eventueel mogelijkheid tot telewerk en glijdende werkuren

 

Goed! Wat zijn de voorwaarden?

 • Een getuigschrift milieucoördinator Niveau A
 • Twee jaar relevante professionele ervaring binnen milieuzorg
 • Meer informatie vind je op jobs.gent.be.

 

Iets voor jou? Schrijf je uiterlijk in op 14/04/2020. Solliciteer online via https://bit.ly/milieuadviseur-2003-1404-20-vmx

 

Heb je nog vragen over de procedure?
Onze Dienst Selectie en Mobiele Ploeg staat voor je klaar. Surf naar jobs.gent.be, bel ons op 09 266 75 60 of mail naar jobs@gent.be.

 

Gent is voor iedereen. We selecteren kandidaten op basis van hun schitterende kwaliteiten, passies en vaardigheden. Je kans om mee te bouwen aan de stad wordt niet beïnvloed door je leeftijd, geslacht, etnische afkomst, geaardheid, geloof, handicap, nationaliteit, …

0 reacties