Vergeet de datum van aanplakking niet in te geven in het omgevingsloket (zowel voor het openbaar onderzoek als de bekendmaking van de beslissing)

26 oktober 2020
by Sylvie Baert

Bij de meeste omgevingsvergunningsaanvragen wordt een openbaar onderzoek georganiseerd. Gedurende die periode van dertig dagen waarin het openbaar onderzoek loopt, kan iedere natuurlijke persoon of rechtspersoon standpunten, opmerkingen en/of bezwaren meedelen aan het college van burgemeester en schepenen van de gemeente waar het openbaar onderzoek gevoerd wordt.

De vergunningsaanvraag wordt onder meer bekendgemaakt door aanplakking van een gele affiche op de plaats van de exploitatie. De aanplakking van de affiche moet gebeuren vóór de start van het openbaar onderzoek. De startdatum van de aanplakking moet bovendien worden ingevoerd in het omgevingsloket.

Even belangrijk is het om beslissingen over vergunningsaanvragen aan te plakken en deze aanplakking in te geven in het omgevingsloket. Vergeet je dit dan blijft de beroepsperiode openstaan met potentieel grote gevolgen.

Trek ook steeds een foto met datumvermelding van de aanplakking van de gele affiche. Zo heb je steeds een bewijs voor de lokale overheid. Zij kunnen, wanneer jij het bent vergeten, een eerdere datum invullen in het omgevingsloket. Als exploitant of (extern) milieucoördinator kan je dit niet.