Ben jij milieuprofessional? Dan heb je geluk!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

-

VMx opleidingen

 1. Changemanagement.jpg
  11 december '20

  Milieumanagement. Best Practices

  Gentbrugge

  Net zoals vorig jaar organiseren CSR Campus en VMx een opleiding over milieumanagement. Deze dag bestaat uit inspirerende voorbeelden.

 2. VVOR ongeregeld.JPG
  15 december '20

  VVOR-Ongeregeld: Hoe Green is de Deal nog? (i.s.m. VMx)

  Gent

  Enkele dagen na Sinterklaas en nog ruim voor Kerstmis presenteerde de Europese Commissie op 11 december 2019 de Mededeling over de Europese Green Deal. Bijna dag op dag één jaar na de lancering van de Green Deal staan we stil voor enige terug- en vooruitblikken, vaststellingen en indrukken. Tijd voor een voorlopige fitness check?

 3. Risico.jpg
  17 december '20

  Studiedag Gevolgen van bedrijfsvoering op klimaat(sverandering) en omgekeerd

  Edegem

  Net zoals vorig jaar organiseren we ook dit jaar opnieuw 5 studiedagen gratis voor de leden, verspreid in het Vlaams gewest. Deze vindt plaats in Edegem, provincie Antwerpen.

VMx nieuws

 1. 1 juli 2020

  Tijdelijke natuur: een extraatje voor onze natuur

  15% van Vlaanderen bestaat uit natuur. Van die 204.000 hectare natuur wordt minder dan 82.000 hectare effectief beheerd als natuur, bijvoorbeeld door Natuurpunt. De grootste natuurgebieden in Vlaanderen zijn het Nationaal Park Hoge Kempen, de Vallei van de Zwarte Beek en het Zoniënwoud.

  Lees meer

 2. 1 juli 2020

  Luchtmetingen: niet zomaar uit de lucht gegrepen!

  Op 29 juni vond onze VMx online infosessie over luchtmetingen plaats met spreker Bert Leysen, verantwoordelijke voor de afdeling lucht bij Tauw België. Maar liefst 36 deelnemers namen deel aan de infosessie!

  Lees meer

 3. 22 juni 2020

  VMx, de beroepsvereniging voor milieuprofessionals, stelt het voorbeeld in CO2-neutraliteit

  Dit voorjaar behaalde VMx het label van CO2-neutrale organisatie. Het CO2-NEUTRAL Label van CO2logic & Vinçotte is de garantie voor echte klimaatinspanningen. Door CO2-neutraal te worden en zijn, wil VMx het goede voorbeeld geven voor haar leden en hen sensibiliseren en bewustmaken van hun handelingen.

  Lees meer