Ben jij milieuprofessional? Dan vind je hier wat je zoekt!

VMx biedt jou professionele ondersteuning bij de uitoefening van jouw beroep! Dat doen we door belangenbehartiging, informatieverstrekking, netwerking en vorming aan te bieden.

.

VMx opleidingen

  1. Stookinstallatie
    16 april '24

    Online infosessie stookinstallaties

    In elk bedrijf zijn er stookinstallaties aanwezig. Wat is van belang qua reglementering en wat moet je als milieucoördinator hierover weten?

  2. Werkgroep.jpg
    18 april '24

    Werkgroep jonge milieuprofessionals (tot 35 jaar)

    VMx organiseert elk jaar verschillende werkgroepen. Dit is een exclusieve werkgroep voor jonge milieuprofessionals tot 35 jaar.

  3. industrie1.jpg
    23 april '24

    Basisopleiding milieu(wetgeving)

    Affligem

    Deze dagopleiding richt zich tot medewerkers en leidinggevenden die geconfronteerd worden met milieuvragen en die op zoek zijn naar een korte opleiding waar de voornaamste en meestvoorkomende aspecten aan bod komen. Voor de milieucoördinator is het een mooie herhaling van de materie. 

VMx nieuws

  1. 21 maart 2024

    Belangrijke informatie: Sluit overeenkomst met VLABOTEX vzw voor bodemsanering droogkuisverontreiniging

    Het is nog mogelijk om tot 30 april 2024 een overeenkomst te sluiten met VLABOTEX vzw.

    Lees meer

  2. 11 maart 2024

    Koelinstallatie en warmtepompen.

    Op dinsdag 27 februari ging de online sessie koelinstallatie door. In deze sessie werden de verschillende soorten koelmiddelen en hun historiek besproken, werd een licht geworpen op alle de wetgevingen op de verschillen de niveaus vertrekkend bij UN-verdragen, over het Europese niveau om te eindigen in Vlaanderen. Ook kwamen de nieuwe verordeningen over F-gassen en Ozon aan bod.

    Lees meer

  3. 27 februari 2024

    De restrictieve interpretatie van de vereenvoudigde vergunningsprocedure

    De vereenvoudigde vergunningsprocedure biedt allerlei voordelen voor de vergunningsaanvrager. Enerzijds moet er geen openbaar onderzoek worden gehouden, wat de inspraakmogelijkheden van derden aanzienlijk verkleint. Anderzijds moet de vergunningverlenende overheid een beslissing nemen binnen de 60 dagen na het ontvankelijk- en volledigheidsonderzoek, wat aanzienlijk korter is dan de normale beslissingstermijn van 105 dan wel 120 dagen na voormeld onderzoek in de gewone procedure.

    Lees meer